Kies jij je eigen weg?

Krijg je energie van wat je doet of doe je het op de automatische piloot?

In de afgelopen weken pakte mijn jongste dochter meerdere malen kaartjes uit de stapel en legde die bij mij neer als ik aan het werk was: “Mama, hier is je kaartje!” Tot drie keer toe pakte ze deze kaart uit de stapel. Toeval? Misschien šŸ™‚

Ik werk in het basisonderwijs. Ik heb de Pabo gedaan en heb daarna tijdens mijn carriĆØre doorgeleerd en mezelf steeds bijgeschoold. Leren en ontwikkelen vond en vind ik altijd belangrijk. Daarnaast merkte ik dat het toe kunnen passen van het geleerde ook belangrijk was. Kreeg ik die ruimte niet, dan frustreerde dat. Het valt en staat met de leidinggevende en je eigen houding hierin. Krijg je de mensen mee?
In mijn hobby (mijn paard) bleef ik ook steeds leren en ontwikkelen. Ik heb een heel traject afgelegd met hem, want hij is niet makkelijk. Wat ik bij de paarden leerde gaf me ook inzicht in mezelf en in mijn onderwijsbaan. Alles hangt met elkaar samen, lijkt het wel.
Ineens viel er een kwartje en begon ik een opleiding die paarden en onderwijs samenbracht. Alles wat ik op beide gebieden geleerd had kwam samen en de Ruiterburcht ontstond (www.ruiterburcht.nl).

Ik kies mijn eigen weg en die weg die heeft af een toe een zijweggetje. Die weg stopt niet, maar gaat steeds verder. Hoe zit het met jou (zij-)weg?